skip to Main Content
Best I Hele Agder!

Best i hele Agder!

Nok en gang er det fastslått: Øynaheia er landsdelens beste sted for turfolket. I Aust-Agder fylkesting ble det like over nyttår ofebntliggjort at en jury har kåret Øynaheia til beste turute i de to Agder-fylkene.
Juryens begrunnelse for kåringen av Øynaheia til Agders beste turrute er at stedet er et svært viktig skieldorado for befolkningen i begge Agder-fylkene.
«Øynaheia er relativt snøsikkert, selv om det ligger nær kysten. Det har store opplevelseskvaliteter og gir en følelse av å være på fjellet. Veldig fine løyper, skilting, og informasjon bl.a. på appen og nettsiden skisporet.no. Det er et veldig aktivt løypelag som har ansvaret for å merke, vedlikeholde og kjøre løyper. Løypene er også attraktive for sommerbruk«, skriver juryen.
Turruta er kåret blant alle prosjektene som har fått støtte fra Turskiltprosjektet. Her har folk stemt på sin favoritt på nett. Deretter har en fagjury bestående av Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen gitt sine stemmer.
På fylkestinget ble leder i løypelaget Kristen Rosåsen og løypekjører Hans Arne Topland fra Øynaheia løypelag tildelt 25.000 kroner, diplom og blomster.
Er det ikke flott? Alle vi som elsker Øynaheia er stolte.

Back To Top